Mijn eerste dagen en eindelijk internet! :D - Reisverslag uit Wolverhampton, Verenigd Koninkrijk van Paulien Rutten - WaarBenJij.nu Mijn eerste dagen en eindelijk internet! :D - Reisverslag uit Wolverhampton, Verenigd Koninkrijk van Paulien Rutten - WaarBenJij.nu

Mijn eerste dagen en eindelijk internet! :D

Door: Paulien Rutten

Blijf op de hoogte en volg Paulien

15 September 2008 | Verenigd Koninkrijk, Wolverhampton

Een beetje een laat berichtje, aangezien ik donderdagmiddag al was aangekomen. Maar omdat ik donderdag te moe was en de rest van de dagen me internet niet werkte kan ik nu pas een bericht plaatsen. Dus vandaar… Maar laat ik bij het begin beginnen.
Woensdag 10 uur s’avonds, nadat ik heeeeeeel lief was uitgezwaaid door me paps en mams, Dennis, Michel, Nicole, Sharon and Lianne, vertrok de bus richting London. De busreis was wel oke. Omdat er een paar niet zo sociale mensen met dezelfde bus meereisde heb ik vrij weinig geslapen. (niet zo sociale mensen= mensen die het normaal vinden om rond een uurtje of 1 / half 2 s’nacht harde muziek te gaan luisteren of mensen die opeens, zonder te vragen of te melden, eventjes hun stoel naar achteren douwen zodat ze half op je schoot liggen) Toen werden we ook nog door de Franse douane aangehouden en moest de hele bus leeg gemaakt worden! Door de vertraging hadden we de trein gemist:S en moesten we wachten op een volgende trein. Dus omdat ik maar een paar uur geslapen had duurde de reis langer dan ik verwacht had. Maar gelukkig hadden we wel een superrrr gezellige buschauffeur, waarmee we even gekletst hebben en wat tips van hebben gekregen.
Om een of half 9/ kwart voor 9 hadden we Victoria busstation (London) bereikt en vanuit hier moesten we een bus vinden richting Birmingham. We dachten dat we mazzel hadden want er ging al een bus naar Birmingham om 9 uur! Dus wij waren eventjes blij met onze perfecte aansluiting totdat we in de bus zaten en de bus niet wilde starten. Omdat de bus van 9 uur om 10 voor half 10 nog steeds niet wilden starten hebben we de bus van half 10 gepakt. Onderweg zagen we de bus van 9 uur ons inhalen en die bus bleek een paar minuten eerder in Birmingham te zijn!
Die 20 minuten in de niet startende bus waren trouwens wel erg gezellig, de buschauffeur wilde Nederlands leren! Haha.
Eenmaal in Birmingham aangekomen wisten we niet zo goed hoe we naar Wolverhampton moesten komen (slechte planning, of eigenlijk geen planning) Maar gelukkig kon je op de busstation in Birmingham een buskaartje kopen naar Wolverhampton. Bij de busstation in Wolverhampton aangekomen, wilde we eigenlijk me de stadsbus verder naar de campus maar geen enkele buschauffeur scheen naar Lomas street te rijden en verwees ons door naar een andere bus, de chauffeur van die bus reed er ook niet heen en verwees ons weer door etc. Uiteindelijk besloten we een taxi te nemen, alleen konden we nergens een taxi vinden. Dus gingen we een stuk lopen ( in de juist richting) met achtelijk veel bagage om er eentje te vinden. We moesten echt om de 2 minuten stoppen omdat het te zwaar was (vooral met mijn kippenkracht). Na een uitputtende 10/15 minuten sjorren met meer bagage dan wij groot zijn zag Dagmar (held van de dag) een taxi staan en is gaan vragen hoe duur een ritje zou kosten en of hij ons wilde brengen. Die taxi heeft ons naar de campus gebracht, waar we rond een uur of 3 uiteindlijk waren en waar we heel snel onze sleutels kregen en begeleid werden naar onze kamers. Onze kamers zijn schoon, en de douche en WC ook alleen de keuken is zooooo smerig. Ik heb nog nooit in mijn leven zoiets live gezien, alleen op tv bij de smaakpolitie en ik kan je vertellen wij werden er ook niet zo vrolijk van: Overal afwas (en dan niet van de dag ervoor of van die ochtend), the vriezer kan niet eens meer goed dicht omdat er zo veel ijsvorming in zit, de bodem van de koelkast is of aangekoekt met etensresten of beschimmeld maar ik vermoed alle twee. Toen ik de keuken zag kreeg ik me eerste momentje heimwee naar huis, naar onze schone schimmelloze keuken met vaatwasser :(
Tijdens het uitpakken kwam onze eerste roommate binnen; Paul een Engelse jongen die volgende week vrijdag al weer vertrekt omdat hij klaar is met zijn studie. Nadat we uitgepakt waren and we Paul een beetje beter hadden leren kennen zijn we naar de Asda gegaan ( = MEGA grootte supermarkt waar je vrijwel alles kan halen; van kussens tot telefoon en van kleding tot je avondmaaltijd.)
Pas in de avond ontmoette we onze 2e roommate: Sharon die wel gewoon het hele jaar blijft rond plakken hier.
Als het goed is komen zondag alle kamers vol te zitten. Dan zijn we in totaal met zijn zessen.
Vrijdagmorgen moesten alle internationale studenten een meeting bijwonen in het wolverhampton wanderers stadium met informatie over het the university, financiering en faciliteiten e.d. Daarna was er een lunch voor ons allemaal voorbereid.
Daarna zijn we met nog wat andere IDEE studenten naar de stad gegaan en hebben nog wat spulletjes ingeslagen. Toen we thuis kwamen hebbe we alle afwas gedaan! Het was zoooooo vieesssss.. Sommige dingen waren te smerig om nog schoon te worden dus die hebben we meteen weggegooid. S’avonds zijn we samen met onze roommate Paul uitgegaan in Wolverhampton. Hij heeft ons de leuke pubs laten zien en de veiligste route naar huis.
Zaterdagochtend zijn Dagmar en ik na het ontbijt in onze pyjama’s de vriezer te lijf gegaan met messen om hem te helpen ontvriezen. Daarna hebben we wat boodschappen gedaan bij de Asda en de vloer half gedweilt omdat die nogal nat was van het ontdooien van de vriezer. Daarna zijn we lekker gaan koken. Zondag kwamen alle Engelse studenten intrekken op de campus. En zo ook onze 3e roommate: Nim (als ik dat goed gespeld heb); lief meisje, ook een fresher (=1e jaars). De introductie is nu echt begonnen. Iedere avond kan je uitgaan, en er is altijd wel wat te doen. Voor ons appartement stonden allemaal tenten met bbq´s en muziek zelfs de radio uit deze streek (the Midlands) was aanwezig en zonden live uit. Dus zondag hebben we wat rondgelopen en een beetje uitgerust. S’avonds lekker een soepje gekookt en daarna een filmpje gekeken met onze roommate.
Omdat we vandaag (maandag) vroeg op moesten om onze bus te halen naar Walsall waren zondagavond niet uitgegaan. In Walsall (school of education) hadden we onze introductie met onze personal tutor and onze klas. Onze personal tutor hadden we al eens ontmoet maar onze klas nog nooit dus daar was ik wel benieuwd naar! Het is tot wat ik er tot nu toe over kan zeggen een erg leuke klas; een mix van Engelse en Nederlandse studenten.
Rond een uur of 3 waren we klaar en pakten we de bus terug naar Wolverhampton. Toen we thuis kwamen hebben we nog even met al onze roommates aan onze schone opgeruimde keuken tafel gezeten :D:D en daarna ben ik even gaan slapen omdat ik mijn ogen niet meer kon openhouden. Om 6 uur zijn Dagmar en ik, omdat ons internet het om de 1 of andere mysterieuze reden het niet deed, naar een IT mannetje gegaan. We hadden verwacht dat het uren zou duren, maar we hebben alleen een tijdje in de rij moeten staan wachten en het IT mannetje had ons internet binnen 5 minuten gefikst. Dus we zijn blij naar huis gelopen en hebben gegeten en wat gepraat met onze roommates. En nu ga ik slapen want morgen wordt weer een lange dag!
Welterusten

Liefs en kus Paulien!

Een extra kusje voor me ouders en li omdat ze van die lieve cadeautjes gekocht hadden voor me ;)
(ze hadden 5 kleine cadeautjes gekocht en iedere dag mocht ik er 1 openmaken)echt zoo lief:D dus dank jullie wel!

• 16 September 2008 - 11:14

Lianne:

Heey Gaber van me,

Wat een leuke, spannende en grappige verhalen. Zo te horen is het een heel avontuur daar, in Engeland. Het klinkt allemaal heel erg leuk, ik wil dan zeker (snel) een (paar) keer langskomen.
    Ik vind het ook erg leuk hoe je je verhalen / bevindingen (be)schrijft.
    Ik begin je wel te missen hoor, helemaal als ik je s avonds zo spreek én zie op MSN.
    Ik zit gelukkig elke dag op school, dus heb flink wat afleiding.
    De Engelse taal zit er al wel in hea..:P Want af en toe staat er in een zin "and" ahaha.
    Ik ben blij dat je weer internet hebt. Kan ik je weer lekker stalken :P en foto's sturen van alles wat wij hier doen en "beleven".
    Ik ben blij dat je het zo naar je zin hebt, geniet er van! Deze kans krijg je niet voor niets!
    Heel veel plezier nog met je introdcutieweek.
    Ik spreek je snel weer!
    Dikke zoen (K)vanuit Nederland, van jouw rupsje nooit genoeg :D

(K)(K)(K)(K)(K)(K)(K)(K)
    (L) Lianne

• 16 September 2008 - 19:38

Helga:

Hey Paulien,

Wat een verhaal zeg en dan ben je nog maar net een paar dagen in Engeland!!
    Zo te horen én te zien op de webcam heb je het echt naar je zin!!!
    Doordat je zo met elkaar kan kletsen en elkaar kan zien vind ik het allemaal wat minder erg. Ik heb zo het gevoel dat je nog een beetje in de buurt ben, misschien weer typisch iets voor je moedertje hoor.
    Je krijgt ook de groetjes en dikke knuffels van oma, ze vraagt elke dag naar je en of we je nog gesproken of gezien hebben!
    Ik print voor haar jouw verhaal steeds uit dan blijft ze ook op de hoogte van jouw avonturen daar.

Leuke cadeautjes hé, vonden wij zelf ook. Vooral dat kleine boekje!!!!!

Liefs en knuffels van je mams, doei doei

• 16 September 2008 - 21:10

Papa Loek:

Hoi Paulien,

Je wordt al aardig zelfstandig. Zonde dat de keuken zo vies is (was). Als je naar de smaakpolitie kijkt dan denk je steeds dat het overdreven is. Maar nu zie je het met eigen ogen. Hopelijk helpen je nieuwe roommates om het zo te houden. Misschie kan je die ICT-man eens vragen wat hij gedaan heeft om je internet te ficksen. Ben benieuwd. Met ons gaat alles goed. Maandag komen ze het plafond opnieuw doen, en een week later wordt het geschilerd. Heb jij geen last van. Ik hoop voor je dat het allemaal zo voorspoedig zal blijven gaan als tot nu toe.

Groetjes en een knuffel van Bonny.

XXpapaXX